Grundingen Fastighets ingår samarbetsavtal med Hökerum Bygg

2 nov, 2021

Grundingen Fastighets har ingått samarbetsavtal med Hökerum Bygg rörande utvecklingen av bolagets portfölj av fastighetsprojekt på svenska tillväxtorter. Projektportföljen består idag av 10 bostadsprojekt med totalt cirka 1015 bostäder, såväl bostadsrätter som hyresrätter. 

Hökerum Bygg grundades 1968 och är ett bygg- och bostadsutvecklingsföretag med hemvist i Ulricehamn. Bolaget har mångårig erfarenhet av hela värdekedjan från markförvärv till projektering, byggnation och förvaltning. Under de senaste 15 åren har Hökerum Bygg färdigställt cirka 7000 bostäder, såväl i egenutvecklade projekt som åt externa beställare.

Sedan tidigare har Grundingen tecknat entreprenadavtal med Hökerum Bygg rörande byggnationen av projektet Bastuban i Norrköping, som omfattar 46 hyresrätter i stadsdelen Sandtorp. Grundingens projektportfölj består av attraktiva och prisvärda bostäder med fokus på funktion och yteffektivitet. Projekten är belägna i Göteborg, Norrköping, Åkersberga, Upplands Väsby, Lysekil och Trosa. 

”Vi är glada över möjligheten att samarbeta med ett professionellt och familjeägt företag som Hökerum Bygg och vi ser samarbetsavtalet som början på en långsiktig byggrelation och en vidareutveckling av Grundingens projektportfölj”, säger Göran Johansson, styrelseordförande i Grundingen Fastighets AB.

”Vi ser fram emot att utöka vårt samarbete med Grundingen Fastighets AB. Projekten ligger bra till geografiskt i förhållande till vår övriga verksamhet. Det är även en intressant mix av både bostadsrätter och hyresrätter”, säger Johan Lind, VD på Hökerum Bygg.